''Sınıfımda Uğur Böceği Var'' eTwinning Projemiz

Okul müdürümüz tarafından "Sınıfımda Uğur Böceği Var Projesi" okulumuzda uygulanmaya başlamıştır.Projemiz Türkiye,Hırvatistan,Romanya,Litvanya,Polonya,Portekiz ve Slovakya dan 24 öğretmen ve öğrencilerle uygulanacaktır.

Öğrencilerimiz bu projede;uğur böceği pupasını, yaşam döngüsünü, yaşam alanlarını ve fiziksel özelliklerini öğrenecekler.

Uğur böceğinin kendini koruması ve savunması, uğur böceği yumurtaları ve uğur böceğinin yumurta bırakması gibi konularda drama çalışmaları yapacaklar. Yaprak biti yiyerek beslenen uğur böceklerini, yumurtalarını, yavru uğur böceklerini ve ağaçlara zarar veren böcekleri tanıyacaklar.“Uğur böcekleri ağaçları nasıl kurtarıyor?” sorusuna fen ve doğa etkinlikleriyle cevap bulmaya çalışacaklar. Uğur böceği modeli oluşturarak uğur böceğindeki ve kendi vücutlarındaki simetriyi keşfedip simetri kavramını öğrenecekler.

Uğur Böcekleri aktiviteleri ile öğrencilerimizde; modelleme, karşılaştırma, tahminde bulunma, sıralama, ilişki kurma ve simetri ile ilgili sezgisel anlayış kavramları kazandırılacaktır.



18-03-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi